27 Temmuz 2024
weather
27°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel İzobarik Sırt Etkisiyle Ortaya Çıkan Sıcaklık Değişimi Tartışma Yarattı!

İzobarik Sırt Etkisiyle Ortaya Çıkan Sıcaklık Değişimi Tartışma Yarattı!

Türkiye'de yaz aylarının başlamasıyla birlikte yüksek sıcaklıkların etkisi artıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr.Hüseyin Toros, 'izobarik sırt' kavramının sıcak hava dalgalarına sebep olduğunu belirtti. Sıcaklıkların normalin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzobarik Sırt Etkisiyle Ortaya Çıkan Sıcaklık Değişimi Tartışma Yarattı!

İstanbul'da Sıcak Hava Dalgası Etkisini Sürdürüyor

İstanbul'un Afrika ve Arap Yarımadası'ndan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında olduğu belirtiliyor. İzobarik sırt nedeniyle sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Prof. Dr. Hüseyin Toros'tan Açıklamalar

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, Türkiye'ye Afrika ve Arap Yarımadası'ndan yeni bir sıcak hava dalgasının ulaştığını ifade etti. Toros'a göre, sıcaklıklar artış gösteriyor ve özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde 32 dereceye kadar çıkıyor.

Sıcaklık Değerleri Yüksek Seviyelerde

Prof. Dr. Toros'a göre, İstanbul'da sıcaklık değerleri normalin üzerinde seyrediyor. Haziran ayının ortalamasının 26,9 derece olduğunu belirten Toros, 4 Haziran'da İstanbul'da hava sıcaklığının 32 dereceye kadar yükseldiğini aktardı.

İzobarik Sırt ve Yüksek Basınç Etkisi

Prof. Dr. Toros, sıcaklıkların hafta sonuna kadar yüksek seyredeceğini söylüyor. Ülkemizde izobarik sırt ve yüksek basınç etkisiyle hava sıcaklıklarının arttığını belirtiyor.

Uyarılar ve Beklentiler

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Güven Özdemir'e göre, Afrika ve Arap Yarımadası'ndan gelen sıcak hava dalgaları etkisini sürdürüyor. Özdemir, İstanbul'da cuma gününe kadar sıcaklıkların mevsim normallerinin 7-8 derece üzerinde seyredeceğini ifade ediyor. Yağış beklentisinin olmadığı belirtilirken, halkın özellikle yaşlı ve hamilelerin sıcak saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Can İsmi ve Anlamı: Türk Kültüründe Önemli Bir İsim

Can İsmi ve Anlamı: Türk Kültüründe Önemli Bir İsim